Εταιρεία

Η Industrial Automation Systems - Λεονάρδος Ι. Σκουργιαλός συνεχίζει την δυναμική της παρουσία στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία είναι συνέχεια της ατομικής επιχείρησης Ι.Λ. Σκουργιαλός και από το 1994 έχει καθιερωθεί στο χώρο των εφαρμογών βιομηχανικού αυτοματισμού.

Παρακολουθώντας αδιάκοπα τις εξελίξεις στο πεδίο αυτό, η IAS επεκτάθηκε πολύ νωρίς στην εισαγωγή και αντιπροσώπευση ποιοτικών και καινοτόμων υλικών αυτοματισμού. Αφετηρία της εμπορικής της δραστηριότητας, αποτέλεσε η αποκλειστική συνεργασία της με την εταιρεία Panasonic.

Η Panasonic Electric Works Europe AG εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα, δημιουργεί νέες γενιές ηλεκτρονικών και ηλεκτρομηχανικών προϊόντων υψηλής ποιότητας καθώς επίσης παρέχει τεχνικές λύσεις για τα πιο ποικιλόμορφα έργα αυτοματισμού. Η Panasonic E.W. ασχολείτε επίσης με τον τομέα της Έρευνας και της Ανάπτυξης με σκοπό την επίτευξη ενός διπλού στόχου, της δημιουργίας δηλαδή ενός " άνετου περιβάλλοντος λειτουργίας" και της "Συνύπαρξης με το παγκόσμιο περιβάλλον." Η πρώτη τους προτεραιότητα είναι να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και για τον λόγο αυτό εκτελούν, επαναλαμβανόμενα, αυστηρό ποιοτικό έλεγχο ώστε να εγγυηθούν ότι το κάθε προϊόν λειτουργεί καταλλήλως σε ένα μεγάλος εύρος από συνθήκες περιβάλλοντος. Τα πεδία εφαρμογής των προϊόντων της Panasonic είναι : Επικοινωνίες και Μετρήσεις, Αυτοματισμοί εργοστασίων, μηχανήματα συσκευασίας, τηλε-έλεγχος και Green Automation. Επίσης, η Panasonic Electric Works, συνεχίζει να αναπτύσσει προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και τα Green Products (προϊόντα για λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας) και να προωθεί την αποδοχή αυτών στην παγκόσμια αγορά.

Εκ παραλλήλου, η Λ . Ι. ΣΚΟΥΡΓΙΑΛΟΣ εισήγαγε δραστικά στην αγορά ειδών αυτοματισμού τερματικές οθόνες χειρισμού της πρωτοπόρου ευρωπαϊκής εταιρίας HMI από το 1981 BEIJER ELECTRONICS , της οποίας οι τερματικές οθόνες προσφέρουν μεγάλη ευελιξία προγραμματισμού, ποικιλία γραφικών, ελληνικούς χαρακτήρες και οδηγούς για όλα σχεδόν τα PLC της αγοράς και το κυριότερο χαμηλό κόστος. Η αναβαθμισμένη σειρά 'H' (προερχόμενη από την HITECH και την τεχνογνωσία και την ποιότητα που διαθέτει πάντα) συμπληρώνεται από την υψηλών δυνατοτήτων και εμφάνισης σειρά EXTER(βραβευμένη με το διεθνές βραβείο σχεδιασμού IF). Η σειρά EXTER περιλαμβάνει οθόνες αφής αλλά και πλήκτρων. Υποστηρίζει δυνατότητες όπως Web server, προγραμματισμός και απομακρυσμένη επικοινωνία μέσω Ethernet, e-mails, δυνατότητα αποθήκευσης alarm και άλλων ιστορικών στοιχείων καταγραφής και σε USB, καθώς επίσης και εμπρόσθια προστασία της κατηγορίας (IP66). Όμως η Beijer Electronics δεν σταματά εδώ, το 2008 παρουσίασε την πρωτοποριακή σειρά οθονών SUN READABLE της EXTER. Επίσης στον όμιλο της Beijer Electronics βρίσκεται πλέον και η LAUER, ένας από τους σημαντικότερους γερμανικούς οίκους κατασκευής βιομηχανικών PCs και Industrial monitors για βιομηχανική και ναυτιλιακή χρήση.

Η εταιρία Λ.Ι.Σκουργιαλός επίσης παρουσιάζει την COPA-DATA. Η Αυστριακή εταιρία είναι ηγέτης στην καινοτομία όσον αφορά τα λογισμικά HMI/SCADA. Η θέση αυτή, στηρίζεται πάνω στην τεχνογνωσία και την εμπειρία της, καθώς η Copa-data έχει εγκατεστημένα πάνω από 70.000 συστήματα παγκοσμίως σε βιομηχανίες όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η μηχανική μηχανημάτων, η τεχνολογίας παραγωγής καθώς και η βιομηχανία ενέργειας όπου η Copa-Data έχει αναπτύξει την ειδική έκδοση λογισμικού Zenon Energy Edition και τέλος στην βιομηχανία ποτών και τροφίμων στην οποία είναι ειδικοί. Ο τομέας έρευνας και ανάπτυξης, είναι αυστηρά προσανατολισμένος στις ανάγκες του πελάτη και σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα εύκολο στην χρήση λογισμικό, το Zenon, απόλυτα προσαρμοσμένο στον πελάτη και έτοιμο να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Από την δεκαετία του 1980, η Copa-Data αναπτύσσει τεχνολογίες HMI/SCADA στα κεντρικά γραφεία τους που βρίσκονται στο Salzburg της Αυστρίας. Η Copa-Data ήταν η πρώτη εταιρία που παρουσίασε στην αγορά το γραφικό σύστημα απεικόνισης, που τρέχει πλήρως σε περιβάλλον Windows. Εδώ και χρόνια η ενσωμάτωση των Windows CE σε XP / Vista και κατά συνέπεια την πλήρη συμβατότητα από το τερματικό στο δωμάτιο ελέγχου, καθώς και μια αποκεντρωτική φιλοσοφία για το δίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς τους. Η Copa-Data είναι μια ανεξάρτητη εταιρία, ενεργεί γρήγορα και ευέλικτα, δημιουργώντας νέα πρότυπα για τη λειτουργικότητα και την ευκολία χρήσης και τον καθορίζει τις τάσεις της αγοράς.

Οι δυναμικές συνεργασίες, όμως, δεν σταματούν εδώ: από το 2002 η IAS διαθέτει στην αγορά τα προϊόντα της ταχέως εξελισσόμενης γερμανικής εταιρείας Beckhoff. Το όνομα αυτό είναι συνδεδεμένο με πολλές βιομηχανικές μονάδες σε όλο τον κόσμο, καθώς οι servo κινητήρες, τα βιομηχανικά PC, τα bus terminals αλλά και το εύχρηστο και ευέλικτο λογισμικό TwinCAT εγγυώνται υψηλή απόδοση σε απαιτητικές και πολύπλοκες εφαρμογές.
Η Beckhoff προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων αυτοματισμού σε πελάτες με διαφορετικές απαιτήσεις απόδοσης σε οποιοδήποτε τομέα. Τα προϊόντα της συνεργάζονται αρμονικά και συνθέτουν ένα πλήρες, συμβατό και ευέλικτο σύστημα ελέγχου.
Η Beckhoff διαθέτει επίσης τους σωστούς βιομηχανικούς υπολογιστές (Industrial PC - IPC) για κάθε εφαρμογή. Τα υψηλής ποιότητας υλικά τους που βασίζονται σε ανοικτά standards και η ξεχωριστή κατασκευή του πλαισίου κάθε PC καθιστούν τους υπολογιστές ιδανικούς για όλες τις απαιτήσεις ελέγχου. Εκτός από εφαρμογές αυτοματισμού, τα IPC είναι κατάλληλα και για άλλες εργασίες, όπου χρειάζεται αξιόπιστη και στιβαρή τεχνολογία PC.
Κυρίως, όμως, η Beckhoff παράγει μία πλήρη κλίμακα Fieldbus components για όλα τα κοινά Ι/Ο και bus συστήματα, παρέχοντας την σωστή τεχνολογία για κάθε ένα από αυτά. Με τα Bus Terminals με βαθμό προστασίας IP20 και τα Fieldbus Box με βαθμό προστασίας IP67, μία ολοκληρωμένη σειρά είναι διαθέσιμη για όλους τους τύπους συστημάτων.

Την ίδια χρονιά, η IAS άρχισε να προωθεί τα προϊόντα της Kübler. Η εταιρεία δραστηριοποιείται για περίπου 5 δεκαετίες στ Γερμανία και το όνομά της είναι συνώνυμο των ποιοτικών encoder και counter. Οι παλμογεννήτριές κάθε τύπου (incremental, absolute, rotary, linear, draw-wire encoders) και οι μετρητές της ενσωματώνουν τις νεότερες καινοτομίες και έρχονται να καλύψουν κάθε ανάγκη τόσο σε επίπεδο τεχνικών απαιτήσεων όσο και σε επίπεδο κόστους. Την γκάμα της συμπληρώνουν διάφορα είδη χρονικών και ταχυμέτρων.
Επίσης, ανταποκρινόμενη, στις απαιτήσεις της αγοράς των προϊόντων ασφαλείας, η Industrial Automation Systems Λ. Ι. ΣΚΟΥΡΓΙΑΛΟΣ, αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα από 1/1/2010 την εταιρεία REER. Η REER που κατέχει ηγετική θέση της αγοράς στην Ιταλία για τους αισθητήρες ασφαλείας και είναι μία από τις πιο σημαντικές κατασκευάστριες στην Ευρώπη, ανάπτυξε μια νέα γενιά κουρτινών ασφάλειας. Χάρη στη μοναδική εμπειρία που αποκτήθηκε συνεργαζόμενη με τις πιο σημαντικές βιομηχανίες κατασκευής μηχανημάτων παγκοσμίως, ακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις της αγοράς, καθώς και ότι αφορά την εξοικονόμηση χώρου και κόστους, η REER μας προσφέρει τις EOS 4 και EOS 2, που είναι αντίστοιχα τύπου 4 - SIL 3 και τύπου 2 - SIL 2 κουρτίνες ασφαλείας, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις προσδοκίες των πελατών. Την σειρά ολοκληρώνουν μία πλήρη γκάμα πρόσθετων υλικών, όπως connectors και καλώδια σύνδεσης, καθρέπτες ανάκλασης για περιμετρικό έλεγχο και μείωση κοστολογίου, φωτοκύτταρα ασφαλείας τετραγωνικού ή κυλινδρικού τύπου, καθώς επίσης και μία πλήρη σειρά από ρελέ ασφαλείας για την σωστή διασύνδεση των κουρτινών με το κύκλωμα ελέγχου των μηχανημάτων και εφαρμογών.

Το σύνολο των προϊόντων της IAS συμπληρώνεται με τους διακόπτες ασφαλείας (μηχανικούς και μαγνητικούς) της γερμανικής EUCHNER. Οι διακόπτες ασφαλείας είναι απαραίτητοι σε κάθε βιομηχανικό περιβάλλον υψηλού κινδύνου για τους χειριστές μηχανών ή τα άτομα που εισέρχονται στο χώρο παραγωγής. Η ίδια εταιρεία παράγει πολύ αποδοτικά χειριστήρια μηχανών (pendant stations), μαγνητικά hand wheels και ρελέ ασφαλείας.

Η IAS - Λεονάρδος. Ι. Σκουργιαλός αναλαμβάνει πλήρως την τεχνική υποστήριξη των προϊόντων που προωθεί στην Ελλάδα. Με γνώμονα, λοιπόν, την άριστη συνεργασία παρέχει στους πελάτες της τεχνικές πληροφορίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, βοήθεια στην ανάπτυξη έργων αυτοματισμού και τεκμηριωμένες διεξοδικές λύσεις. Επιπροσθέτως, η εταιρεία συνεργάζεται με έναν αριθμό έμπειρων και καταρτισμένων integrators που είναι σε θέση να ολοκληρώσουν επιτυχώς μια σειρά εφαρμογών για πολλά και διαφορετικά βιομηχανικά περιβάλλοντα.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφεία της εταιρείας (Ελ. Βενιζέλου 241, Καλλιθέα - 5ος όροφος) που διαθέτουν και ιδιόκτητες αποθήκες 100 m2 ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210-9562008 και 210-9510260. Είναι βέβαιο ότι όλοι οι άνθρωποι της IAS θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν.